Life as we knew it is over


LIFE AS WE KNEW IT IS OVER
De tranen zitten hoog vandaag.
Ik ben verdrietig. Bij tijd en wijle druppelt het besef binnen dat het nooit meer wordt zoals het was. We leven in extremen en bovenal in angst.
Alles wat we deden en wie we waren zijn weg of veranderd. Het is een hard gelach.
In de intermenselijke relaties overheerst een gevoel van falen.
... Falen als ouder
Falen als partner
Falen als kostwinnaar
Falen als zoon/schoondochter
Falen als vriend of vriendin
En hoe zeer we dat ook willen er is geen boek getiteld: “Etiquette voor omgang met de omgeving als je kind kanker heeft”
Ongetwijfeld dat we plank af en toe misslaan, maar we weten niet hoe dingen moeten. Alles verloopt via “trial and error”
De ziekte van Marnix kent geen vaststaand behandelplan, geen tijdslijn, geen pasklare oplossing. De behandeling is een traject van de lange adem. Een hele lange adem.
Ons leven bestaat uit aanpassingen, onzekerheid en heel veel angst. De uitvoering van een normaal (wie weet overigens wat dat is) leven wordt belemmerd.
De schakelingen die we moeten maken tussen heel heftige emoties vreet aan ons. We zijn moe, erg moe. We moeten door, altijd lachen bij de kinderen. Feitelijk bezien hebben we een keuze, maar de uitkomsten zijn bekend en we kiezen voor vechten. Voor Marnix, voor ons gezin, voor elkaar, voor het Leven. En het gevecht is zo zwaar dat we niet zonder morele steun kunnen. Er is nog een hele lange weg te gaan. Chemo’s, bestralen, opereren (portacath). Met hopelijk nog een lang leven voor de boeg voor Marnix.
Maar voor dit moment hebben we het heel zwaar.

7 opmerkingen:

 1. opgeven is geen optie, jullie doen het super goed. onthouden meis. groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben een bekende van Nanda, en lees via faceboek via haar dit verhaal. Ben er sinds kort mee begonnen en het houd me in de ban. Wel realiseer ik me dat ik zo weinig kan doen. Ik lees het en voel me machteloos om jullie verhaal. Er zijn geen regels om hoe je dit "spel" moet spelen. en de afloop is niet te voorzien. Ik hoop echt in verbetering voor jullie en voor Marinx. Dat jullie genoeg adem en rust kunnen vinden om deze adem nog lang vol te houden. Ik wens jullie heel veel sterkte toe, jullie doen het goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat oneerlijk, onwerkelijk en niet te bevatten, jullie zijn een super sterk gezin en wij wensen jullie heel veel liefde en tijd nog samen.

  Liefs joyce, jerry en onze dochtes, wi zijn vrienden van elynn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verlies jezelf niet...
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wens jullie heeeeeel veel sterkte ,
  lieve groetjes Bep Zaijer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een K..*..T. wereld; Leef enorm met jullie mee.
  Sterkte voor nu maar ook voor, de toekomst.
  Lisette

  BeantwoordenVerwijderen