zaterdag 3 maart 2012

Vrijdag 2 maart 2012

Olav zijn "echte" verjaardag. Als wij 's morgen beneden komen zit hij aan tafel. Heeft de cadeaux aan de kant gelegd en zit met zijn nieuwe Spongebob Monopoly te spelen.
Hij krijgt onder andere een aquaplay waterbaan. Hij is er hardstikke blij mee. En alsof de weergoden meewerken gaat 's mddags de zon schijnen. We gaan naar buiten, lekker in de tuin spelen.
Marnix slaapt lekker door. Dat verbaasd mij niks.Om kwart over vier vannacht stond hij naast zijn bed, sonde of niet, met de mededeling: "Mama, ikke wakker! Naar beneden! Graag!" Met wat praten en een beker water heb ik hem weer in bed gekregen.
Op een vlug bezoek aan het ziekenhuis om bloed te prikken na verloopt de dag heel ontspannen. Wat is het heerlijk om voor het eerst dit jaar weer in de tuin te zijn. Marnix stond bovenop de glijaan te zwaaien naar de hockeyclub, waarvan wij in de tuin de lichtmasten kunnen zien. "Dag, hockeyclub"
Jammer dat we zondag niet naar de club kunnen. Het team van Jur heeft een thuiswedstrijd maar omdat Marnix nog in aplasie is gaat het niet.

's Middags komen de bloed uitslagen binnen. Hij krabbelt op eigen kracht iets op. De cellen die voor de afweer zorgen zij iets gestegen. Gelukkig, het beenmerg doet het weer. Het is niet zo "moe" als na de vorige kuur. Helaas zijn de zouten; kalium en natrium nog niet goed. Doorgaan met de supplementen via de sonde en dinsdag weer bloedprikken. De kinderoncoloog-in-opleiding zal een recept naar de apotheek hier in Hoevelaken faxen zodat de specifieke oplossing klaarligt. Na 5 uur gaat de telefoon. De betreffende kinderoncoloog-in-opleiding belt. Of het allemaal wel klopt want het zijn wel behoorlijke hoeveelheden die er gegeven moeten worden. Ik beaam haar aantallen en ze zal het gaan faxen.
Als dat maar goed gaat. We zullen morgen zien.

Omdat 's morgens de naald uit de portacath is verwijderd kan Marnix voor het eerst in een paar weken weer in bad. Hij verheugt zich er erg op en uiteindelijk zit hij er ruim een uur in. Daarna is hij zo moe dat hij direct in slaap valt. Tot morgen!

Wij kijken terug op een heerlijke dag. Olav op een leuke verjaardag. Missie geslaagd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten