donderdag 7 november 2013

Nog niet af

Het is lang geleden dat ik een blog heb geschreven. Na het laatste blog voelde het afgesloten. 

Er is een jaar voorbij. Een heel jaar. We staan nog. Bestaan nog. Leven nog. Beleven nog. Wat onmogelijk en ondenkbaar was blijkt wel degelijk mogelijk. 
Echter, alles is anders. 

Na de eerste verjaardag van de tweeling voelde het alsof ik met mijn hoofd boven water kwam. En er was lucht. Alle belangrijke dagen zijn voor de eerste keer de revue gepasseerd. We hebben het overleefd. Zonder Marnix, met verdriet. Met de tweeling, met blijdschap. Wij beleven de ultieme tegenstrijdigheden. 

Dat we het eerste jaar zonder én met doorgekomen zijn geeft mij moed voor de toekomst. Op goede dagen. Op slechte dagen ben ik me bewust van de grootsheid van mijn verdriet om het verlies van Marnix en de wetenschap dat dat nu ook bij mij hoort, voor de rest van mijn leven. 
Langzaamaan komen er meer goede dagen. 

Het kost me nu minder moeite om foto's van Marnix te bekijken. Al is ons digitale fotolijstje nog steeds uit. Als ik de hele dag foto's van Marnix voorbij zie komen, komt het gemis hard binnen en word ik daar verdrietig van. 21 opmerkingen:

 1. Lieve Hera,
  Ik ben blij je weer te lezen. Fijn dat er stilletjesaan terug wat lucht komt.
  Marnix zal door heel veel mensen nooit vergeten worden.
  Liefs van een mama uit België

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie beelden, wat een gemis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dank je wel dat je dit met ons wilt delen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto's van een prachtig ventje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi Hera, ben er stil van!
  Gr heleen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De zon gaat onder, maar nooit uit, zo zal Marnix bij jullie blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kippenvel, prachtige foto's,
  van een prachtig kereltje, wat een kanjer !

  Liefs, zomaar een mama.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi......sterkte XXX

  Liefs, zomaar een mee-lezeres

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tjonge, even een diepe zucht hier na het zien van het filmpje. Wat is het toch een prachtig ventje, en die krullen! Hele lieve plaatjes, om te koesteren, in weg te kruipen en vast ook heel hard bij te huilen.. De liefde spat van het scherm!
  Fijn te horen dat er lucht is gekomen en langzaam toch meer goede dagen. Hij hoort bij jullie en daarmee alle verdriet en alle liefde..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kippenvel. Ik wens jullie veel sterkte en ongelooflijk veel liefde. Ik weet zeker dat jullie mannetje nu in de hemel aan het opscheppen is over hoe geweldig zijn papa en mama zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. slik.........dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn weer wat van je te lezen, ook al vulden de tranen mijn ogen bij het zien van de foto's van jullie mannetje. Het verloop van een gezond sprankelend jongetje naar een doodziek kind. Ongelooflijk, wat is het toch oneerlijk. Ik bewonder je openheid om deze foto's met ons te delen. Hartelijke groet, K. Mookhoek

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heb je weer prachtig geschreven.. Ik vind het elke keer weer knap hoe je alles op 'papier' zet terwijl jullie met zo'n groot gemis/ verdriet worstelen. Ik ben erg blij om te lezen dat jullie ook goede dagen hebben gekregen. De video van Marnix is prachtig en indrukwekkend.. Veel liefs Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat heftig om dit filmpje te zien,mijn hart wordt verscheurd door verdriet! in gedachten bij jullie!! zomaar een meelevende vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lieve Hera & Jur,

  Wat een geweldig aandoenlijk, leuk, guitig, ondeugend, snoezig, innemend, heerlijk peuterjochie was het toch en wat een knap stel met z'n grote broer!

  Dikke tranen rollen van mijn gezicht bij het zien van de prachtige beelden, ik laat het maar gewoon stromen. Wat vind ik het toch vreselijk oneerlijk wat jullie is overkomen.

  Vervuld met trots mogen jullie zijn, trots op jullie prachtige 6-koppige gezin en trots op hoe jullie in het leven staan als geweldige ouders en liefdevol paar.

  Heel veel liefs,
  Ingrid de Leeuw

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Van zo een mooi gezond mannetje, naar een net zo mooi maar zo een ziek kereltje. Ik heb met tranen in mijn ogen naar jullie filmpje zitten kijken. Ontroerend...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel lang niet op jullie site gekeken en vandaag dus wel.. Wat een ontzettend mooi en ontroerend filmpje! Ben er stil van...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Lieve papa en mama van Marnix. Met tranen naar jullie filmpje gekeken. We waren een paar keer samen op f8noord op dezelfde kamer. Wij met Finn en jullie met Marnix. Finn is een maand klaar met zijn behandeling van leukemie. Het gaat goed. Marnix blijft ook in mijn gedachten. Groet, Juultje

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtige foto's! Fijn weer iets van je te lezen!
  groet, Tineke (harlekijn)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel veel sterkte morgen met Sinterklaas maar tegelijkertijd ook heel veel plezier met de tweeling. Liefs van een anonieme lezer.

  BeantwoordenVerwijderen