maandag 3 juni 2013

Donderdag 30 mei 2013

November 2011 krijgt Marnix zijn eerste bloedtransfusie.
Ik weet nog dat ik daar heel erg van onder de indruk was. Bloedtransfusie klinkt groot en ernstig. Marnix was op dat moment in behoorlijk goede doen dus zag ik het niet aankomen. Ik heb me ook nimmer bedacht dat dat een soort van "normaal" is bij patiƫnten die chemo krijgen.

Later in het proces leer ik dat bloedtransfusies aan de orde van de dag zijn. Marnix heeft behoorlijk wat kralen voor bloedtransfusies aan zijn kanjerketting zitten.

Waar komt dat bloed vandaan? De bloedbank. Van donoren.
Vorig jaar heb ik besloten dat zodra ik mocht, ik bloed zou gaan geven. Destijds mocht dat niet vanwege de zwangerschap. Maar dat is nu lang genoeg geleden dat ik donor mag worden.
Met mij besluiten Jur en Manon dat ook te gaan doen en we hebben allemaal aanmeldformulieren ingestuurd.

Vandaag krijgt Jur bericht dat hij een afspraak kan maken voor een intake gesprek.
Ik wacht nog op mijn brief.

Zodra die er is ga ik geven. Zo vaak als maar mag. Voor iedereen die het maar nodig heeft.

Aan mijn bloglezers de oproep: ga alstjeblieft bloed geven als je in de gelegenheid bent. Wacht niet tot jijzelf of een dierbare naaste het nodig heeft. Elke patiƫnt is iemands naaste. Bloed is hard nodig.


1 opmerking:

  1. Wauw wat goed van jullie. Eigenlijk bizar he die bloedtransfusies. Elynn ligt nu ook weer in het Amc en heeft een hb van 4.8 en krijgt dus weer haar zoveelste bloedtransfusie. Blij dat het er is en kan, want daarna knapt ze er zoveel van op. Mooi dat jullie nu wat terug willen doen. Ik hoop dat veel bloglezers jullie voorbeeld volgen.

    BeantwoordenVerwijderen