vrijdag 7 juni 2013

Zondag 2 juni 2013

Een vriendje van Olav belt of hij wil komen spelen. Leuk, ik hijs hem in de kleren, zwaai Jur uit naar een hockeywedstrijd, zet alle kinderen in de auto en wil wegrijden.
Als ik de sleutel omdraai hoor ik: klik, klik. Er volgt een krachtterm.
Kinderen weer uit de auto, naar de buren. Die letten even op de tweeling en samen met Manon breng ik Olav naar zijn speelafspraak. Jur kan hem vanmiddag op de fiets wel ophalen.

Als de tweeling wakker is gaan we Heidi uitzwaaien, die vertrekt vandaag naar Frankrijk om  de Alpe te gaan bedwingen. Een prachtig initiatief waar veel inzet en doorzettingsvermogen
voor nodig is.

Dan terug naar huis. Jur is gelukkig op tijd terug. Ik zie hem aankomen als ik in de keuken sta. Maar hij strompelt en heeft een van pijn vertrokken gezicht. Oh oh.
Hij is in botsing gekomen met een tegenstander en gevallen. Ongelukkig gevallen. Heup beurs, elleboog ontveld, en schouder ernstig pijnlijk. Dusdanig pijnlijk dat hij er misselijk van is.
Ik bel de huisartsenpost om te horen wat voor combinatie van pijnstillers hij mag hebben. Als het sleutelbeen gebroken is, is dat morgen ook nog zo, dus dan kan hij naar de reguliere arts. Daar denkt de doktersassistente toch anders over. Het lijkt haar verstandig dat er een arts naar kijkt. Oké.
Hoe gaan we dat regelen? Auto kapot, Olav moet worden opgehaald, tweeling moet eten en Jur naar de huisartsenpost.
Met inzet van veel mensen krijgen we het rond.
3 Uur later komt Jur terug. Het sleutelbeen is niet gebroken, maar in de schouder gedrukt. Een vervelende blessure. De arm hangt in een mitella en over een week moet Jur even op controle. Hij kan echter helemaal niks met die arm.

Het gaat voor mij een drukke week worden. Ik heb voor hetere vuren gestaan, dus dit gaat ook lukken.

2 opmerkingen:

 1. Wat ben je toch ook een Power Mama en vrouw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een pechvogel die hubby van je.
  gelukkig mooi weer,en ik hoop dat je ondanks de drukte tijd hebt om der van te genieten.
  lieve groet en dikke blaaskus voor Marnix
  van een bloglezeres

  BeantwoordenVerwijderen