zondag 6 januari 2013

Donderdag 3 januari 2013

Wij zijn lid van de VOKK, de Vereniging voor Ouders, Kinderen en Kanker. Daardoor ontvangen we eens in de zoveel tijd een magazine.

Vandaag zit ik in dat magazine te lezen over de uitgave van de VOKK, Koesterkind, als je kind niet meer beter wordt. Er staat onder andere in dat het boekje Koesterkind wordt uitgereikt tijdens of na een "slecht nieuws gesprek".

En weer denk ik: wat vreselijk, je zult dat boekje maar krijgen. Iets later besef ik dat dat boekje bij ons in de boekenkast staat. We hebben een "slecht nieuws gesprek" gehad en Marnix is dood. Het is ons gebeurd. Waarom is dat nog niet volledig geland bij mij? Ik voel me vreselijk verdrietig als het besef er dan wel even is. Weer dat fysieke, misselijke gevoel. Vallen in een peilloze diepte. Ik weet het wel, maar niet 24 uur per dag. Het zijn momenten, pijnlijke momenten. Marnix is echt overleden. Hoe ik me dan voel als ik het me niet realiseer? Ik zou het niet kunnen beschrijven, want ik weet het niet. Net zoals ik vaak niet weet hoe het met mij gaat.
Wanneer word ik weer mezelf? En wie is dat dan? Is het antwoord op die vragen echt nodig? Nee, ik leef bij de dag en meer moet ik niet willen. Het is moeilijk, pijnlijk en zwaar. Gelukkig maken de kinderen het lichter en leuker.

4 opmerkingen:

 1. Marnix is bij zijn Hemelse Vader , ik hoop en bid dat dat een troost voor jullie kan zijn. Bid om kracht Hera en Hij zal je helpen op deze zware weg, denk aan jullie, liefs Lidia Hakvoort.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk vaak en veel aan jullie!!

  Wil jullie sterkte en kracht toewensen, Het is zo verschrikkelijk moeilijk, het gemis van onze lieve schatten.

  Veel liefs,
  De mama van Milla

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stap voor stap, minuut voor minuut,
  dag voor dag,
  alles op zijn tijd,
  laat komen wat komt,
  makkelijk gezegd,
  maar verschrikkelijk moeilijk om er aan toe te geven.
  Daarom,

  Sterkte en heel veel kracht voor jullie.
  Zomaar een mama.

  BeantwoordenVerwijderen