zondag 10 februari 2013

Vrijdag 8 februari 2013

Als ik vandaag naar buiten loop om met de tweeling boodschappen te gaan loop ik tegen de postbode aan. Hij geeft me de post in de hand. Één brief, dé brief. Van het AMC/EKZ.

We verwachten deze brief. Daarin staat de datum voor het afsluitende gesprek met de oncoloog. Zoals alles in het AMC is ook deze brief erg netjes en begripvol. Zo kunnen we op de afdeling het gesprek voeren maar als wij dat willen eventueel ook in het Ronald McDonaldhuis.
Olav is niet thuis en dat geeft Jur en mij de gelegenheid om er even open over te praten. Wij willen het gesprek graag op de afdeling. Hoe vreselijk alles ook is afgelopen, wij zijn daar altijd heel erg fijn geholpen. Eigenlijk iedereen van het medisch team heeft een positieve indruk achter gelaten en aangezien dit de, hopelijk, de allerlaatste keer is dat wij daar komen willen we het gesprek op de afdeling.

Wat ik precies verwacht van het gesprek weet ik niet. Ik neem aan dat de arts het gesprek zal leiden, wij hebben er namelijk geen ervaring mee. Mijn zenuwen voor het gesprek zijn wel minder dan voorheen. Gelukkig.

Jur en ik besluiten dat we Olav de keus geven of hij mee wil of niet. Hij zal niet bij het gesprek aanwezig zijn maar er liggen van hem ook vele uren op de afdeling en we willen hem de keus zelf laten maken. Direct als ik hem de vraag stel geeft hij aan mee te willen. Als het op F8 is. Zijn reden: hij kent de speelkamer heel goed en die is altijd open. Hij wil er graag naar toe. Heel erg goed dat hij geen nare herinneringen heeft aan F8.

Wij gaan ns mentaal voorbereiden op de laatste rit naar het AMC.

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig heb je geen ervaring met dat gesprek!
    Ik verwacht dat je er met een fijn en goed gevoel op terug gaat kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat hij mee wil om er nog even te spelen. Ik wens jullie een goed gesprek toe, het zal niet makkelijk zijn maar ik hoop dat het jullie weer een stapje verder helpt in de rouw die je zo dapper draagt.

    BeantwoordenVerwijderen