donderdag 28 februari 2013

Dinsdag 26 februari 2013

Olav heeft via de post een boekje over tamme ratten ontvangen. We weten niet van wie het af komt maar we willen de gulle gever graag hartelijk bedanken.

We hebben inmiddels 2 ratjes aangeschaft en Olav is er erg blij mee. Zijn mama ook. De ratjes zijn echt geweldig leuk. Heel erg nieuwsgierig en aaibaar. Mijn liefde voor dieren zit toch wel diep.
Olav vindt het nog spannend. Hun pootjes kriebelen en ergens zit de angst dat ze bijten. De ratten heten Jan (de grijze) en Ad Rat ( de bruine). Jan is nieuwsgierig met haar bekje en proeft alles. Zij bijt niet door maar neemt van alles een hapje. Op schoot doet ze dat overigens niet. Olav moet daar aan wennen. Begrijpelijk. Hij neemt de zorg voor zijn nieuwe huisdieren wel serieus.
De eerste ochtend dat ze er waren wist hij niet waar het voer stond en heeft ze musli gegeven. Ik vond het een goed bedacht alternatief. De ratten ook, het bakje was zo leeg.
De afhechtdraadjes van mijn handwerkkunsten vinden gretig aftrek bij de ratten. Ze bouwen er de mooiste nesten van.
Wij zijn heel blij met deze gezinsuitbreiding. Daarbij komt zo'n boek wel heel erg van pas. Olav kan inmiddels goed lezen en samen hebben we er al veel in gekeken. Nogmaals veel dank.

3 opmerkingen:

 1. niet bang zijn olav, ze doen jouw niks zolang jij hun niks doen ;) veel plezier van Jan en Ad Rad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel plezier met je ratjes!
  Wist je dat ratjes dol zijn op gekookte rijst, gekookte macaronie, rauwe witlof en als het heel warm is, vinden ze badderen ook heel leuk.
  Gewoon een ondiep bakje met water in het hok zetten en dan hebben ze een plezier!!!
  En wanneer je een trui met een capuchon aan hebt, vinden ze het heel leuk om in je capuchon te zitten, dan gaan ze daar lekker slapen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lief dat Olav zo blij is met zijn dieren! En wat een schattige namen: Jan en Ad rat. Die heeft hij vast en zeker zelf bedacht?! Leuk hoor!
  Ik wens Olav er heel veel plezier mee!

  BeantwoordenVerwijderen