zaterdag 6 april 2013

Dinsdag 2 april 2013

Op de kop af zijn Jur en ik vandaag 9 jaar samen. We hebben al vreselijk veel meegemaakt en wensen voor de aankomende jaren een buitengewoon burgerlijk bestaan. Met elkaar en de kinderen.

Afgelopen week sprak ik met een vriendin over de uitspraak: succes is een keuze.

In eerste instantie vond ik het een kort-door-de-bocht-uitspraak. Meestal gemaakt door zelfbenoemde succesvolle mensen tegen over mensen die in hun ogen niet succesvol zijn.

Het spookt al een paar dagen wat door mij hoofd. Is succes een keuze?
En ik ben eruit: ja, succes is een keuze.
Succes is een subjectief begrip. Het hebben van succes is volledig afhankelijk van de definitie die je aan succes geeft.

Als moeder en huisvrouw ben ik redelijk succesvol. Als carrière vrouw daarentegen helemaal niet. En met het vergaren van geldelijke rijkdom en materiële welvaart al helemaal niet. Maar dat is voor mij ook niet de definitie van succes hebben.
Pas je ambities aan aan je talenten en je zult succesvol zijn.

3 opmerkingen:

 1. Een ware uitspraak, lieve Hera! Dikke zoen, Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie woorden, Hera! Ieder bepaalt en kiest zijn eigen succes of succesmomenten. Tegenwoordig lijkt succes zo ver weg te liggen, omdat het zo materieel wordt gezien. Maar lekker even in het zonnetje fietsen is mijn succesmoment van de dag! En daar kies ik helemaal zelf voor.
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou succes heel anders definieren. Succes zou voor mij zijn of je liefde en aandacht voor je naasten hebt, oprecht en vanuit je hart. Dan doet die welvaart of carriere er helemaal niet toe. En daarmee zou ik je eerste "beoordeling" van jezelf in elk geval willen bijstellen. Je bent namelijk een allerliefste moeder en of je daarin nou succesvol bent (luisterende welopgevoede gemanierde kinderen?) hangt alleen maar samen met de liefde die je geeft en terug ontvangt in hun blije snoetjes. Schrap die term redelijk dus maar :-)

  BeantwoordenVerwijderen