dinsdag 30 april 2013

Donderdag 25 april 2013

Ik heb vandaag maar één afspraak op de agenda staan. In de middag. Maar die ene afspraak werkt verlammend. Nu ik mij er bewust van ben probeer ik ik het anders aan te pakken. In plaats van de hele dag als een konijn in de koplamp te zitten staren, kijk ik nu kritisch naar de klok en besef om kwart over negen dat de dag mij nog veel te bieden heeft. Dus ga ik in de tuin aan de slag. Met het gewenste resultaat. Tegen de tijd dat ik naar mijn afspraak moet heb ik heel veel gedaan. Het geeft me voldoening.

Na mijn afspraak ga ik naar een groot tuincentrum om lathyrus zaadjes te kopen. De prijs is echter belachelijk en ik besluit naar een kleine zelfstandige te gaan die het vast ook verkoopt. Als ik tracht de uitgang te bereiken vliegt de waanzin van de hebzucht mij aan. Een muur gevuld met kussentjes,  opgesteld achter een gigantische collectie barbecues. Wat nou als je gewoon een kussen zoekt om op te zitten? De keuze is meer dan overweldigend evenals de prijzen. Ik voel me extreem ongemakkelijk tussen deze hippe opstellingen. Dit is niks voor mij. Heel gauw weg hier.
Gelukkig vind ik in een klein winkeltje wat ik zoek voor een normale prijs. Tevreden ga ik naar huis om de zaadjes in de grond te stoppen. Ik hoop op een muur van lathyrus bloemen. Daar word ik blijer van dan te hippe, te dure spullen.

1 opmerking:

  1. Wat kun je je dan voldaan voelen.
    Door het gewroet in de tuin heb je ook fijn je gedachten van de afspraak in de grond bewerkt!

    BeantwoordenVerwijderen