maandag 13 augustus 2012

Zondag 12 augustus 2012

Vannacht is Marnix twee keer uit bed gevallen. En vanmorgen heeft hij twee keer overgegeven. Een moeilijk in te schatten situatie. Hij heeft bij het braken geen misselijkheid aan gegeven. Komt het braken vanuit het hoofd of vanuit de buik? Het uit bed vallen kunnen we nog verklaren door de nieuwe Omaya. Die zit aan de linkerkant, de kant waar Marnix het liefst op slaapt. Daar kan hij makkelijk ontregeld door zijn.
We zien namelijk dat het lopen en zien beter gaan dan gisteren. Wat niet zou passen bij het beeld van toenemende druk in zijn hoofd. Hoe nu te handelen?
Jur en ik kijken naar Marnix en praten over wat we zien. We vinden het nog te vroeg om te gaan bellen met het AMC.
Afgelopen donderdag is er 45 cc vocht uit de cyste gehaald. Die vult zich met 4 cc per dag. Er zou dus logischerwijs "pas" 12 cc vocht in moeten zitten. Dat geeft hem geen problemen. We besluiten de rest van de dag vooral goed te kijken of we afwijkingen in gedrag zien.

Het is warm vandaag. Lekker warm. Van mijn zus hebben we een royaal opbblaaszwembad gekregen en we gaan het vullen. Olav heeft er zin in en Marnix zowaar ook. Factor 50 smeren en zijn UV werende pet op en Marnix gaat er ook even in. Hij is er al snel weer klaar mee, maar heeft het toch even erg leuk gehad. Olav komt er de hele middag niet meer uit en ook ik koel heerlijk af in het badje.
Uiteindelijk belandt de onderkant van de glijbaan in het zwembad waardoor Olav nog meer pret heeft.

Marnix gaat nog even mee fietsen met Manon en Geert (weer factor 50 erop) en heeft het ook erg leuk.

We bakken pannekoeken en krijgen gezellige eetvisite. Het zwembad wordt weer bevolkt. Het is goed te zien dat er zoveel pret in de tuin is.
Vandaag heb ik voor het eerst dit seizoen een vakantiegevoel. Het is me veel waard.
Marnix heeft de rest van de dag geen afwijkend gedrag laten zien en is goedgehumeurd. De jongens gaan moe en tevreden naar bed.
Het was leuk vandaag.

3 opmerkingen:

  1. fijn die zin: het was leuk vandaag!!
    dat gun ik jullie, dat jullie dat kunnen zeggen en vooral dat er nog heeeeel veel van die dagen volgen dat jullie dat kunnen zeggen!!
    hoe gaat het met de zwangerschap?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet niet of het zo is hoor, maar vaak hoor je toch wanneer je iets met vocht leeghaalt, zoals een cyste, dat het zich daarna sneller weer vult? Dus hoe vaker je de cyste leeghaalt, hoe sneller hij weer volloopt? Dat heb ik eens gehoord. Fijn dat jullie een beetje vakantiegevoel hebben..dat is jullie gegund. Hopelijk gaat het ook goed met de babies! Liefs, Elise E

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook ik gun jullie nog heel veel leuke dagen!
    Daar duimen we allemaal voor!
    Bekende maar ook zeker onbekende mensen.

    BeantwoordenVerwijderen