zaterdag 15 december 2012

Donderdag 13 december 2012

Weer een beladen dag. Een jaar geleden had Marnix zijn wensdag. Het heeft er om gespannen of we konden gaan. Maar amper uit het ziekenhuis zijn we toch gegaan.
Naar Plopsaland in Coevorden. Met de limousine.
Marnix heeft het er tot op het laatst over gehad. Het was ook een geweldige dag. Marnix heeft nog wel in de McDonalds de limo chauffeuse ondergespuugd maar dat mocht de pret niet drukken.                                               Marnix en Olav in de limousine.

Wij hebben met het gezin een geweldige dag gehad. Mooier kon het niet worden voor Marnix. De prognose was op dat moment erg onzeker en ook erg slecht. Er was dus haast geboden.
Al deze emoties passeren ook vandaag weer de revue. En ook al kijk ik positief terug op de wensdag zelf, de reden waarom is misselijkmakend.

Die wensdag heeft Marnix zijn Bumba pak en deken gekregen. Beiden zijn met hem meegegaan op zijn laatste reis. Hij was er stapeldol op.

December kent nog een aantal vervelende, moeilijke dagen voor ons. We kijken terug met een lach en een traan. Wat overheerst is een hevig gemis.


3 opmerkingen:

 1. December is een vreselijke maand. Vooral van buiten wordt de nadruk gelegd op warmte en gezin en gezelligheid. Juist die nadruk maakt dat het voor velen als verdrietig wordt ervaren.
  Sterkte, over 2 weken ligt deze maand achter ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik schrijf niet vaak wat, maar weet dat ik elke dag je blog lees en ontzettend met jullie mee leef. Jullie zijn mooie mensen. Dit verdriet gun je niemand, maar voor de manier waarop jullie er mee omgaan verdienen jullie een lintje. Houd elkaar goed vast deze moeilijke maand.

  Lieve groeten Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sinds een maand of 2 lees ik je blog. Wat een enorme kanjer is jullie Marnix. Zonder hem enjullie te kennen heeft hij een plekje in mijn hart.
  Diep respect hoe jullie met Marnix' ziekte en overlijden omgaan. Het verdriet dat jullie ten deel is gevallen zou geen enkele ouder mogen ervaren. Heel veel sterkte, zeker met de zware dagen deze maand.

  Ook al kennen we elkaar niet, er gaat geen dag voorbij zonder dat ik aan jullie en Marnix denk.
  Sterkte en liefs.
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen