dinsdag 11 december 2012

Zondag 9 december 2012

Vrienden van ons hebben een geweldige dochter, helaas is zij chronisch ziek. Ze is voor een operatie opgenomen in het WKZ in Utrecht. Uit ervaring weten wij hoe fijn het is om bezoek te krijgen. Jur gaat vanmorgen bij haar en haar vader op bezoek. Tegen de verwachting in vind hij het niet moeilijk. Zij zijn vaak bij Marnix op bezoek geweest en het voelt goed om nu hen te bezoeken.

Ik ben alleen met de tweeling. Olav is gisteren bij zijn neef blijven logeren. De tweeling is lief en gezellig. Hun huiluurtje is 's avonds overdag zijn ze heel erg rustig en gemoedelijk.

In de middag krijgen we bezoek van achterburen. Kraambezoek. Eindelijk zien zij de tweeling. Deze buren zijn de drijvende kracht geweest achter het initiatief om voor ons te koken in de zware periodes. Wat zijn we ze daar dankbaar voor. Het heeft ons heel erg geholpen. Vaak waren we blij thuis te zijn en een "normaal" gezinsleven te kunnen leiden. Helaas bleek dat bezijden de waarheid en bedacht ik me regelmatig te laat dat er ook nog gegeten moest worden. Dat werkte niet. Toen is er een poule opgezet om voor ons te koken. Door een heel flink aantal gezinnen uit de buurt.
Zeker in de laatste drie weken van Marnix' leven heeft ons dat gezond aan het eten gehouden. Ook hoefden wij ons niet te bekommeren om boodschappen. Alle tijd die we hadden hebben we aan Marnix kunnen besteden. Extreem waardevol.
Dus aan iedereen die meegekookt heeft en ons van boodschappen heeft voorzien: Bedankt! Jullie hebben ons onbetaalbare tijd geschonken.

4 opmerkingen:

 1. Beter een goeie buur dan een verre vriend!!
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een mooi gebaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt als een waardevolle dag te midden van waardevolle herinneringen en waardevolle mensen en waardevolle gebaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het ook heel stoer van Jur. En Noah heeft genoten van het bezoek van Jur.
  Is nu gelukkig weer thuis, zoals het hoort.

  Greetz,

  Rick

  BeantwoordenVerwijderen