maandag 26 november 2012

Zaterdag 24 november 2012

Het verhaal van Marnix is voor ons als ouders verschrikkelijk, niet te bevatten, maar wel gebeurd. Daar moeten wij nu mee verder. Het heeft ons getekend, veranderd, lamgeslagen.

Kinderkanker heeft een gigantische impact om de hele omgeving. Familie, vrienden, kennissen. Het is als het werpen van een kiezel in een vijver. De kringen trekken over de gehele omgeving.

Hoe anderen daarmee omgaan verschilt als dag en nacht. Empathie is de gemene deler. Empathie die je als getroffene broodnodig hebt.
Helaas kent ook dit proces zijn excessen. Als je kind kanker heeft kom je in de spotlight te staan. En dat licht straalt ook af op degenen om je heen. Er wordt aandacht gegenereerd. Aandacht die je als ouder van het zieke kind liever niet wilt. In ieder geval niet omdat je kind levensbedreigend ziek is.

De afgelopen periode zijn wij geconfronteerd met misbruik van de aandacht die Marnix genereerde. En dat is ver gegaan. De naam van Marnix is deels bezoedeld geraakt en daar hebben wij veel verdriet van. Binnen ons rouwproces hadden we er ook nog beducht op moeten zijn dat Marnix' naam en beeltenis zuiver moesten blijven.
Nooit hadden wij kunnen bedenken dat Marnix ingezet zou worden om aandacht voor derden te trekken. Laat staan dat hij misbruikt zou worden voor persoonlijk gewin.

Waar het mogelijk is proberen wij de schade te herstellen of tot een minimum te beperken. We zijn nu gespitst op het gebruik van Marnix' naam, verhaal en beeltenis.
Waarom iemand dit doet kunnen wij niet begrijpen. Kinderkanker is geen marketinginstument. Om dat wel als zodanig te gebruiken veroorzaakt heel veel extra verdriet. Wij kunnen het er niet bij hebben.


24 opmerkingen:

 1. Nooit bij stil gestaan dat iets of iemand zoiets doet.
  Pas maar fijn op Marnix, hij is het waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap niet precies wat er allemaal is gebeurt, maar dat iemand iets vreselijks heeft gedaan is wel duidelijk.
  Afschuwelijk, mensen pijn te doen in deze situatie.

  Sterkte, heel veel sterkte gewenst.
  Zomaar een mama.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoe is dit toch mogelijk, onvoorstelbaar.
  zomaar een mama

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verschrikkelijk dat men dit doet.
  Een bloglezer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap ook niet helemaal wat er nu is gebeurt, maar dat er iets is gebeurt is duidelijk.
  Onmenselijk, dat iemand misbruik kan maken van zo'n situatie, laat staan van iemand of een naam!!!
  Ik praat ook soms over Marnix, maar niets dan goeds hoor!! Alleen om andere bewust te maken van wat er in zomaar een gezin kan gebeuren.. Ik kan me dan ook niet voorstellen, dat er mensen zijn die uit deze situatie een slaatje willen slaan??
  Sta er boven! Ze zijn het niet waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoewel ik niet weer wat er is gebeurd (en dat hoeft ook niet) klinkt het heel naar. Net als andere reacties; ook ik praat over Marnix. Maar om te vertellen wat er zomaar kan gebeuren en dat je je als mama haast niet voor kan stellen hoe jij/jullie je moeten voelen.
  Het komt niet eens in mij op om er zelf voordeel uit te halen. Te triest voor woorden als je dat wel doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziek dat er zulke mensen zijn, die snappen er geen reet van en hebben geen gevoel. Egoisten. Ik heb al even niks laten horen en voel me er schuldig over. Ik had even andere dingen aan mijn hoofd maar dat is geen reden om anderen te verwaarlozen. Het wil trouwens niet zeggen dat ik niet aan jullie gedacht heb. Vorige week was een jongetje van een jaar of twee zijn papa kwijt in de winkel en toen ik hem wilde helpen zoeken zag ik dat hij een sonde in zijn neus had, net als Marnix toen ik hem voor het eerst zag. Ik schrok en voelde gelijk medeleven. Papa kwam gelukkig aangelopen en dat maakte het jongetje (boris) weer blij. Ik weet niet waarom Boris een sonde had maar ik legde wel gelijk die link. Doe wat je kan en waar je zin in hebt. Niks tegen je zin in en laat het verdriet er zijn. Liefs, Linda Den Dolder

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik praat nooit over Marnix, maar denk vaak aan hem en jullie. Ken jullie niet persoonlijk, woon wel in de buurt.
  En ik denk dan.....hoe moet je verder zonder je kindje, wat een verschrikkelijk verdriet om mee te moeten nemen de rest van je leven

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zal nooit begrijpen waarom mensen dit doen, de naam van je kind zo misbruiken. Hier heb je al helemaal geen energie voor. Sterkte ook hier weer mee..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje, ik kan me dat niet voorstellen dat mensen zulke nare dingen doen, ik ben op je blog gekomen via KanjerGuusje. En sindsdien ben ik een trouwe lezer. Het is verschrikkelijk wat jullie is overkomen. Het zet je weer met 2 benen op de grond. Je beseft meteen wat een voorrecht is als je kind gezond is. Ik wil jullie heel veel sterkte wensen met het rouwen. Jeetje ik ben er gewoon stil van dat er zulke mensen bestaan, is gewoon walgelijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier kan ik me alleen maar bij aansluiten.
   Jullie zijn nog steeds in mijn gedachten!
   Heel veel liefde, kracht en sterkte voor jullie!!
   Liefs, Esther uit Numansdorp

   Verwijderen
  2. Ook ik sluit me hierbij aan...soms kan iemand anders het beter verwoorden dan dat je dat zelf kunt....echt vreselijk dat zulke mensen bestaan....heel veel sterkte!

   Verwijderen
 11. Ongelofelijk dat er mensen zijn die zijn naam misbruiken. Dat mag echt niet. Weet dat door velen zijn naam in ere wordt gehouden! Zoals het hoort. Ik vind hem echt een kanjer. Met echte kanjers als ouders & broers!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat vind ik dit erg om te lezen!! vreselijk, jullie hebben alles gedaan voor jullie lieve mannetje, en dan wordt er zo gedaan over Marnix, niet te geloven! wie durft nou zoiets!! bah! weet dat ik met liefde aan Marnix terug denk en nooit, maar dan ook nooit wat negatiefs over hem zal zeggen, ik ken jullie niet persoonlijk maar leef erg mee, ben hier echt verdrietig door, waarom moet dit nou!! het enigste wat jullie nodig hebben is warmte, liefde en een luisterend oor!
  sterkte hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Met grote verbazing lees ik dit, maar ook met veel boosheid. Hoe kan iemand zo koudbloedig zijn, hoe kan je dan nog slapen s avonds? Jammer, heel erg jammer vind ik dat dit gebeurt of gebeurd is. Ik snap het niet. Marnix naam is zeker niet besmeurd, er zijn gelukkig ook veel goede, lieve mensen die echt om jullie geven (klinkt vreemd omdat we vreemden zijn, maar toch voelt het zo).Verschrikkelijk dat een mens zo koud kan zijn en alleen aan zichzelf kan denken, hoop dat deze personen nooit te maken krijgen met jullie verdriet en verlies, want kan niet geloven dat ze dan nog zo iets zouden doen. Ik ben laatst ook in een nepactie getrapt. Het was ook tegen kanker. Ik had dus iets gekocht, en zelfs een leuk gesprek gehad met de 2 toch niet piepjonge vrouwen. Ik vond het raar dat ze me niet konden vertellen voor welk fonds dit was, maar goed, kon niet geloven dat deze vrouwen, zouden liegen. Bleek naderhand dat ze jammer genoeg bedriegsters waren. Ongelooflijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow, een overleden kindje gebruiken om er zelf beter van te worden; dan ben je echt heel laag bij de grond! (en dan zeg ik het nog netjes) Jammer dat jullie energie moeten steken in dit soort gepeupel; hoop van harte dat jullie er verder geen last meer va n hebben. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Bah,wat vervelend,en dan druk ik me nog voorzichtig uit....
  Leg het naast jullie neer,het is niet de moeite waard!
  Jullie weten wel beter,en dat telt!!!!
  Er zullen altijd mensen zijn die het leuk vinden om het leven van anderen te verzieken....Bah!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ongeloof.............hoe kunnen ze? Sterkte in gedachten dichtbij Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik volg je blog al een hele tijd net als het blog van kanjer guusje en milou smit. ik ben enorm geraakt door jullie en snap dan ook niet dat andere mensen jullie pijn doen. ook bij milou smit zie je dit. zij hebben inbraken gehad terwijl hun kind terminaal was. verschrikkelijk, ik voel vervangende schaamte! Ik ken jullie allemaal niet persoonlijk, maar leef ontzettend met jullie mee. Blijf sterk! Veel liefs van zomaar een mama

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Allereerst heel veel sterkte gewenst..

  Ik kan er gewoon niet bij dat er misbruik van jullie situatie wordt gemaakt. Vreselijk en zo gemeen.
  Ik denk nog altijd veel aan jullie ..

  Veel liefs van Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een verdriet moet dit zijn voor jullie, wat erg!
  En wat boos ben ik er om, en met mij vele anderen lees ik wel.
  Heel veel sterkte, voor mij zijn en blijven Marnix en jullie KANJERS.
  liefs, marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik weet niet wat er allemaal gebeurd is, maar Marnix is en blijft van jullie, daar mag niemand aankomen....

  veel liefs van een moeder van 4

  BeantwoordenVerwijderen
 21. hier krijg ik kippevel van;-(

  BeantwoordenVerwijderen