woensdag 6 maart 2013

Zondag 3 maart 2013

Vandaag het "grote-mensen" feest voor Olav zijn verjaardag. Het begint om één uur 's middags. In de ochtend legt Olav voor het eerst wat verjaardagszenuwen aan de dag. Het kan hem niet snel genoeg beginnen.
Voor ons gevoel hebben we niet veel mensen uitgenodigd. Het zijn er toch nog 36. We zijn niet al te groot behuisd en het is dus vol. Heel erg gezellig, dat wel. Olav geniet met volle teugen. En wij dus ook.

We vinden het heel erg prettig dat Marnix met regelmaat ter sprake komt. Het doet ons goed dat hij indirect wel deel uitmaakt van het feest. Hij maakt alle dagen direct deel uit van ons leven.

Arthur is echt niet in goede doen. We zitten een beetje met de handen in het haar. Tijdens het feest hebben we afgesproken Victor gerust bij iedereen op schoot mag, maar Arthur mag alleen bij Jur, mijzelf en mijn zus. Ook zij weet het af en toe even niet met hem.

Dit gedrag kennen we niet van hem, hij is altijd goedlachs geweest en nu is een lach heel ver weg. Arthur spuugt 's avonds ook nog eens in een uur of twee, vijf keer.

Op het consultatiebureau is vastgesteld dat Artur met de grootte van zijn hoofd aan de max van de curve zit. Dat wilde ik bespreken met de huisarts op een geschikt moment.

Maar de grootte van zijn hoofd in combinatie met het pijnlijke, vreemde gedrag en het spugen maakt dat we besluiten morgen de huisarts te bellen. We hebben de zenuwen.

3 opmerkingen:

 1. Kan me indenken dat je er de zenuwen van krijgt. Heel veel sterkte en beterschap voor Arthur. Hopelijk knapt hij snel weer op !

  Fijn dat Olav zo heeft genoten van zijn feestje, heerlijk voor hem!

  Groetjes, Yvonne, Tilburg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, snap dat dit de zenuwen geeft. Hopelijk valt het mee en is hij snel weer beter! Heerlijk dat Olav zo'n fijn feestje heeft gehad, had hij ook meer dan verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerst nog een fijne na-verjaardag voor flinke Olav!
  En ja, ik kan me voorstellen dat je dan zorgen voelt rond Arthur. Ik hoop zoooo dat de huisarts jullie vandaag kan geruststellen met een 'onschuldig, maar duidelijk herkenbaar' kwaaltje! Dit wil je niet, dat zorgelijke hoofd...

  BeantwoordenVerwijderen