dinsdag 1 mei 2012

Maandag 30 april 2012

Koninginnedag

Vanmorgen hebben we de misselijkheid goed kunnen bestrijden maar Marnix is wel erg slap.
Net zoals andere jaren blijven we in Hoevelaken. Hier is alles wat we leuk vinden en vooral wat de kinderen leuk vinden.
Een "Oranjedorp" met allemaal springkussens en vermaak voor de kinderen. Olav staat te trappelen. Allereerst gaan we een ballon ophalen voor de ballonnenwedstrijd. Als Olav zijn ballon krijgt en we nog binnen zijn zeg ik hem drie keer: houd je hem goed vast? Als je hem loslaat is weg hoor!
We komen buiten en als bij toverslag laat hij het touwtje los. Het moet zo zijn. Dus ik weer naar binnen, nog een ballon gehaald. Olav zijn tranen gedroogd en daar konden we weer. Dit keer met de ballon om zijn pols geknoopt. Marnix was het tegen die tijd alweer zat en we zijn nog even naar huis gelopen om daar te wachten tot het Oranjedorp openging. Marnix hing slap op de bank.
Toen de opening een feit was zijn we gegaan. Marnix bekeek het vanuit de buggy en wilde ook naar binnen. Maar omdat hij zelf te slap was en wij niet van andere kinderen mogen verwachten hun spel te matigen ben ik gauw met Marnix doorgelopen naar de vrijmarkt en is Jur met Olav naar binnen gegaan.
Halverwege de vrijmarkt gaf Marnix aan naar huis te willen. We kwamen natuurlijk diverse mensen tegen en iedereen vraagt hoe het met Marnix gaat en kijkt even in de buggy. Heel erg lief, maar Marnix vindt het niet meer leuk. We stoppen, hij hoort zijn naam en er wordt naar hem gekeken. En dat een aantal keer. Hij is inmiddels zo ver dat hij de zonnekap van de buggy ver over zich heen trekt en zich niet meer wil laten zien. Wij begrijpen het heel goed, maar zijn ook dankbaar voor de interesse die getoond wordt. Een spagaat. Zoals Marnix het nu zelf oplost is het goed.

Algauw gaan we naar huis, het wil echt niet meer met hem. Olav en Jur hebben het nog een stuk langer leuk op de springkussens.

We zijn zó blij dat we deze dag thuis in onze eigen, vertrouwde omgeving hebben kunnen doorbrengen. Ook al was Marnix niet op zijn best, we hebben een fijne dag gehad!

Afgesloten met vers gebakken frieten en een snack.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten