vrijdag 20 juli 2012

Donderdag 19 juli 2012

Vandaag dag 7 van de totale kuur en dus alleen het aanprikken van de Omaya. Jur gaat er met Marnix naar toe. Marnix heeft er nooit problemen mee om naar het ziekenhuis te gaan. Na alles wat er daar met hem gebeurd is verbaasd ons dat. Hij stapt net zo vrolijk in de auto.

Vandaag zijn we gestart met de volledige preventieve medicatie. Het blijft een spannend moment want ik weet niet hoe Marnix dit keer zal reageren. Vooral de anti-biotica blijft "tricky".  De ochtend verloopt in ieder geval zonder misselijkheid en dus zonder braken.
In reactie op de chemo laat het darmslijmvlies van Marnix weer los. Dit verloopt anders dan normaal poepen, hier heeft hij geen controle over. Dus moeten we erg alert zijn op de inhoud van zijn luier. Hij meldt het  niet elke keer wanneer er wat in zijn luier gelopen is en dat heeft ervoor gezorgd dat hij wat langer met een vieze luier heeft gelopen dan wenselijk. Hierdoor zijn zijn billen weer extreem kapot. Een heel erg pijnlijk gebeuren en een potentiële bron van infectie. Een luierwissel wordt zo een drama. Hij huilt echt van de pijn en dat gaat door merg en been. Alle smeerseltjes ten spijt.

De rest van de dag verloopt soepel. Olav is met een vriendje mee naar de bioscoop. Jur en ik vinden dat zó vreselijk leuk voor hem. Ze gaan naar Madagascar 3. Hij mag ook nog wafels blijven eten. En na het avondeten wordt hij zeer tevreden thuisgebracht. Hij vertelt enthousiast over de dag.

Jur heeft al sinds zondag een snel opgekomen dikke wang. Hij is ermee naar de huisarts geweest en die kon geen sluitend antwoord geven op wat het nou precies is en Jur heeft een doorverwijzing gekregen om een echo te laten maken. Ook al lijkt het in de verste verte niet op een tumor, onderbewust zijn we toch angstig. Er blijft ons momenteel weinig bespaard en dat maakt dat we al gauw in de zorgen schieten. Hij kan gelukkig morgen terecht in het ziekenhuis.



3 opmerkingen:

  1. Met betrekking tot de extreem kapotte billetjes:
    Probeer extra vierge kokos olie uit de biologische winkel.

    Lieve groet,

    Een meelezer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Al een tijdje volg ik jullie, wat zijn jullie kanjers!
    Misschien een kleine tip, ik werk bij een kinderdagverblijf , de rode en zere billen komen veel voor.
    Wij gebruiken maïzena, (waar je gewoon mee kookt) maïzena is een bind middel en werkt zeer goed (en snel)!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat super dat niet alle aandacht alleen op marnix gericht is, maar ook echt op olav. Dat verdient hij ook. Dat vind ik super om te lezen. Hopelijk gaat het snel beter met de kapotte billetjes en met Jur. Liefs, Elise E

    BeantwoordenVerwijderen