zaterdag 28 juli 2012

Vrijdag 27 juli 2012

Het gaat vandaag niet lekker met Marnix. De blauwe plekken die hij heeft na zijn val uit bed, zijn extreem. Daarbij vinden we hem stijf en pijnlijk in zijn rug, is hij erg onvast ter been en erg moe. Het idee dat hij slechter ziet wordt vandaag ook versterkt. We vertrouwen het niet en bellen dus met het AMC.
In overleg met de oncoloog gaan we naar het Meander waar hij even nagekeken zal worden.
De kinderarts kan eigenlijk geen afwijkingen vinden behalve een hele lage waarde bloedplaatjes en dat wordt middels een transfusie aangevuld. Tijdens het lichamelijk onderzoek geeft Marnix geen pijn aan. Hij wil wel alleen maar liggen. Zitten is echt ongemakkelijk voor hem. Lopen gaat wel redelijk.

De kinderarts die hem vandaag behandelt is dezelfde kinderarts die hem 20 oktober 2011 heeft opgenomen omdat hij toen uitgedroogd was van het braken. Het is voor het eerst sinds die opname dat zij Marnix weer ziet en we hebben er een openhartig gesprek over. Dat doet mij goed. Ook artsen hebben gevoel.

We gaan rond kwart voor zes naar huis en daar doet Marnix het weer redelijk. Hij wil echter nog steeds niet zitten maar liggen of staan. En dan heeft liggen nog de voorkeur. We zijn er niet gerust op. Hopen dat een goed nachtrust hem wat doet opknappen.

1 opmerking:

  1. Och och och, wat vervelend allemaal weer... Hopelijk gaat het snel weer wat beter met hem. Sterkte ermee...

    BeantwoordenVerwijderen