woensdag 28 maart 2012

Maandag 26 maart 2012

Vannacht heeft Marnix eindelijk redelijk geslapen. Hij is alleen wel betrekkelijk vroeg wakker.We moeten er allemaal uit dus op tijd is relaxed. Olav moet ik zelfs wakker maken. Dat gebeurt zelden.
Vandaag de laatste keer de Omaya aanprikken van deze kuur. Voor zover we weten is Marnix niet in aplasie.
Er zijn voor mij veel onduidelijkheden omtrent de aplasie-periode. Maar gelukkig is daar het verpleegkundigen spreekuur en ik besluit daar maar eens mee te bellen.
De aplasie-periode hoeft niet zo krampachtig te zijn als ons in eerste instantie is verteld. De grootste bron van infectie is Marnix zelf. Daarom moet de speciale medicatie al ongeveer 5 dagen vóór de aplasie starten. Dan is het grootste deel van de ziektverwekkers in zijn eigen lijf al dood.
Een slot op de deur is niet nodig. Bij verkoudheid mag Marnix niet geknuffeld worden en situaties met veel mensen bij elkaar moeten gemeden worden.
Verder mag hij gewoon naar buiten en mogen we op bezoek.
Het enige waar we echt héél erg voorzichtig mee moeten zijn zijn herpes-virussen.Denk daarbij aan koortslippen, waterpokken en mazelen. Ook is het niet verstandig om in ruimtes met veel mensen te verblijven.
Dit staat bijna haaks op de informatie die wij eerder hebben gekregen. Moeilijk, want wat moeten we nou doen?
Verder onderzoek is geboden. Het is wel goed om te weten dat Marnix naar buiten kan. Zeker als het weer zo mooi is als vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten