zondag 4 maart 2012

Zondag 4 maart 2012

Wat een enerverende dag. Ook al ben ik héél erg moe, ik moet even bloggen.
De dag begon vannacht al. Om 4 uur meldde Marnix: ikke wakker, naar beneden. Dat herhaalde zich om half zeven en uiteindelijk kwam hij rond acht uur uit bed. Gelijk begonnen met de medicijnen, waarschijnlijk iets te snel achter elkaar gegeven want hij kreeg bijna state pede een koortsaanval. Paniek bij mij natuurlijk. Aanhoudende koorts betekent minimaal vijf dagen opname, infuus anti biotica en in isolatie. Alstjeblieft niet. De bloedwaarden kruipen langzaam omhoog (leuco's van 0.1 naar 0.3) dus zijn lichaam begint op te pakken. Het zou zo zonde zijn om met de eindstreep van de aplasie (toestand van geen weerstand) in zicht te stranden in het Meander. Gauw paracetamol gegeven en binnen een kwartier knapte hij op. Hij wilde hockeyen in de speeltuin. En zo geschiedde. Het is zelden hoe wij denken dat het is, het is altijd hoe Marnix laat zien dat het is. Opluchting, de koorts bleef de rest van de dag weg. Iedere dag is opnieuw een verrassing en niet van het leuke soort. Je probeert wat te plannen, vaak blijft het bij plannen. De wil van de tumor regeert.

En dan het Benefietconcert voor Marnix door Bunny and the Snipers in de IJsbreker in Leusden. Om deze reden in het middelpunt te staan vond ik heel erg spannend, ik was heel erg nerveus. Gelukkig ging mijn zus met me mee. Het enige familielid dat ik nog heb en wat was ik vandaag blij dat ze meeging.
Lieve vriendin Marieke en haar naasten, inclusief kinderen, hebben zich het vuur uit de sloffen gelopen om dit concert tot een succes te maken en dat is het geworden. De opkomst was hoog. Er waren ook veel mensen die ik niet persoonlijk ken, maar die Marnix een warm hart toedragen. Uit heel het land!
Bij het inzetten van het eerste nummer kreeg ik het te kwaad en ben naar buiten gelopen. Diep ademgehaald en weer naar binnen gegaan. Het raakte me heel erg. Al die mensen en hun toewijding. Voor Marnix, voor ons.
De muziek en zang waren erg goed. Bunny kan erg goed zingen. Olav heeft uitbundig staan dansen. Niks voor hem, maar hij deed het gewoon.
Ook de inzet van de IJsbreker moet geroemd worden, belangloos op zondag locatie en personeel beschikbaar stellen, dat verdiend een pluim. Alsmede de detaillisten uit Leusden en Hoevelaken die prijzen voor de loterij beschikbaar hebben gesteld. Bedankt!
Wat is het fijn om je in een kleine gemeenschap te begeven. Het voelt heel erg goed! Onder de indruk van wat er gebeurd is vanmiddag ben ik naar huis gegaan.
Marnix uitgebreid geknuffeld en gekust. Ik voel me gezegend ondanks de situatie waarin wij ons bevinden. Gezegend met mijn gezin, gezegend met hele goede vrienden, gezegend met de warmte van ons dorp.
Ik kan alleen maar zeggen: BEDANKT namens ons allevier!

http://www.bunnyandthesnipers.nl/
http://www.ijsbrekerleusden.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten