dinsdag 17 april 2012

Maandag 16 april 2012

Vandaag weer een MRI. Marnix mag vanaf zes uur 's morgens niks meer eten. Dus ben ik er op tijd uitgegaan om de sondevoeding te stoppen. Vanaf tien uur mag hij niks meer drinken. Dat vindt hij moeilijk. Maar het is met een goede reden.
Om twaalf uur melden Jur en Marnix zich op het dagcentrum. Daar waar F8noord gekenmerkt wordt door lieve mensen, artsen en verpleesters, wordt het dagcentrum bevolkt door ongeinteresseerde mensen. Wonderlijk.
Door problemen met de apparatuur worden ze pas ruim een uur later geholpen dan de planning was. Dit keer wordt het gelukkig wel gemeld en dat maakt het wachten draagelijk. Het is uiteindelijk pas tegen half vijf als Jur belt dat ze in de auto zitten. marnix werd moeilijk wakker uit de narcose. Hij moest dit keer ook erg hard huilen. Dat heeft hij anders niet.
Als ze thuiskomen zwalkt hij nog door de kamer. Andere keren hebben we niks aan Marnix gemerkt van de narcose. Nu begrijpen we het voorschrift dat we hem niet zonder begeleiding de trap op mogen laten lopen. we zijn er nu extra alert op.
Zijn portacath is aangeprikt gebleven. Dat scheelt woensdag weer een hoop tranen en de naald mag een week blijven zitten. Dat moeten we precies redden. Als het goed is gaan we zondag weer naar huis.

Met zijn eetlust is het op het moment redelijk gesteld. Zolang het maar vlees of fruit is. Dus als ik hem vraag of hij honger heeft antwoordt hij: ja, worst graag, ja, fijn. Eh... nee, gehaktbal, ja, fijn. Dus Marnix eet een halve gehaktbal.
Als het tijd is om te gaan slapen is hij ouderwets weerbarstig. Het duurt dan ook even eer hij daadwerkelijk slaapt.

De uitslag van de MRI krijgen we mogelijk al morgenmiddag. Het hangt er van af of de veranderingen in de tumor van een dusdanige omvang zijn dat de oncoloog deze kan waarnemen. Als het gaat om zeer kleine veranderingen moet er een specialist naar kijken en krijgen we de uitslag later.

Met mij gaat het wat minder. Het wordt me bij tijd en wijle een beetje teveel en ik heb dan ook besloten om wat ontluchting buitenshuis te zoeken in de vorm van een psychoog.

1 opmerking: