donderdag 7 juni 2012

Woensdag 6 juni 2012

Vandaag naar Duinrell. Georganiseerd door de Stichting Kinder Oncologische Vakantiekampen. We verzamelen om negen uur bij het AMC. Om daar vanuit Hoevelaken op tijd te zijn vergt planning. Dus we staan om kwart voor zeven op. Alles loopt gesmeerd en voor acht uur zitten we in de auto. Ondanks de regen hebben we allemaal goede zin.
De busrit is al een happening op zich. Voor Marnix is het de eerste keer dat hij in een bus zit. Olav en Marnix zitten samen, naast elkaar op een bankje. Eigen idee. Ze vermaken zich prima. Jur en ik zitten erachter.
In de bus veel bekenden. De stemming is uitgelaten. Bijna of we op schoolreisje gaan. Er is medische ondersteuning mee. Wij hoeven daar gelukkig geen gebruik van te maken.
Marnix voelt zich super en gedraagt zich uitgelaten.
Bij aankomst op het park staan de kikkers van Duinrell ons op te wachten. Marnix vindt ze heel erg leuk en blijft knuffelen en handjes geven. Hij wil niet weg bij de kikkers.

Manrix is dol op de kikkers




Helaas werkt het weer de eerste helft van de dag niet mee. Maar het mocht de pret niet drukken.
Jur gaat met de jongens in het reuzenrad. Ze moeten er een behoorlijk tijdje voor wachten maar dan hebben ze het ook heel erg leuk. Ik ga niet mee. Hoogtevrees.

Na de lunch klaart de lucht op We hebben het erg naar ons zin in het park. Jur gaat in alle achtbanen. Olav en ik kijken, Marnix is inmiddels in slaap gevallen in de buggy.
Ik ga met Olav in de kikkerachtbaan. Echt een kinderbaantje maar Olav vindt het wel heel erg snel gaan. Ook gaat hij met papa in de waterboten. Dat vindt hij geweldig. Hij mag ook graag kijken achter het glas als de boot naar beneden komt en het water enorm hoog komt.

Als we weer in de bus zitten blijkt dat Olav het geweldig heeft gehad, we zijn nog niet op de snelweg of hij slaapt al.
Ook Jur en ik hebben het een geweldige dag gevonden.
Olav vroeg 's middags aan mij: als Marnix in 2013 nog ziek is, gaan we dan weer?
Hij weet precies hoe de vork in de steel zit. Ik weet niet wat ik moet antwoorden. We hopen dat Marnix in 2013 beter is. Maar we weten ook dat dat een bijna onhaalbare wens is als je kind kanker heeft. Het traject van de lange adem.
Voor nu hebben we genoten. Dat is het belangrijkst. Voldaan komen we thuis. De jongens gaan direct naar bed.
Het was een mooie dag!

3 opmerkingen:

  1. Heel fijn dat jullie ervan genoten hebben.
    En de vraag van Olav is een vraag die men tot nadenken doet.
    Geniet lekker van elkaar, we moeten snel weer wat afspreken,

    Rick en de rest

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wens voor jullie dat er eindeloos veel van deze prachtige dagen gaan komen. Kaarsje brand iedere avond! Gr Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat jullie een mooie dag gehad hebben. Als je kind kanker heeft lijdt het hele gezin eronder. Dat hebben veel mensen niet in de gaten Daardoor is het juist zo belangrijk dat je er af en toe als gezin eruit kan. Gelukkig zetten verscheidene stichtingen zich daar voor in! Echt super!

    BeantwoordenVerwijderen