vrijdag 29 juni 2012

Donderdag 28 juni 2012

Wat een ochtend om wakker te worden. Ons wonder is drie jaar oud! We kunnen het eigenlijk nog niet geloven.
Het gesprek met de oncoloog 8 maanden geleden staat me nog helder voor de geest. Hij vroeg hoe lang het nog duurde voor Marnix 3 jaar oud zou worden. Acht maanden antwoordde ik. Een zorgelijke blik: Als hij dat haalt was het antwoord.
En zie nu. Marnix is vandaag jarig, hij is drie jaar! En naar omstandigheden in redelijke gezondheid.


Blij met zijn puzzel!

Alleen zijn humeur laat te wensen over, nou ja, laten we zeggen dat het aansluit bij zijn leeftijd. Hij wil eigenlijk geen cadeautjes uitpakken. Maar met wat overredingskracht lukt het toch.

Zijn humeur blijft eigenlijk de hele ochtend zo. Dus geen gezellige foto met kaarsjes op de schitterende taart met een vrolijk jongetje erbij. We vinden het best. De taart smaakt heerlijk en op zijn grote feest op 8 juli mag hij in de herkansing.

Dé Taart. Made by Manon en Netty!

Gedurende de dag komt er wat visite. Omdat Marnix in aplasie is moeten we voorzichtig zijn. Nadat Marnix op de bank heeft liggen slapen is zijn humeur beter en doet hij gezellig mee. Alleen het openen van cadeautjes doet hij niet graag. Geeft niks, het is zijn dag!

Voor het eerst moet de postbode de post er in twee keer ingooien. Heel veel lieve kaarten. Het betekent veel voor ons.

Marnix' favoriete ooms en Manon blijven eten. Marnix zelf hoeft niks maar het is wel heel erg gezellig.

Wij kijken terug op een bijzondere maar toch normale verjaardag. De heftige emoties zijn uitgebleven maar we hebben intens genoten.
Ook wel stil gestaan bij wat er allemaal is gebeurd de afgelopen maanden.
De Diagnose, Jur zijn werk, de financiële gevolgen daarvan, de zwangerschap, vriendschappen waarvan we afscheid hebben moeten nemen, de onzekerheid over de behandeling van Marnix.
Maar zeker ook bij het behaalde succes van de behandling, de hoeveelheid warmte en liefde die we hebben mogen ontvangen uit soms zeer onverwachte hoek en toch ook de mooie kanten van het leven die we nu helderder zien.

We zullen alles doen wat binnen onze vermogens ligt om nog heel veel verjaardagen te kunnen vieren. Met al onze kinderen.

Iedereen die ons steunt of heeft gesteund, medeleven toont of heeft getoond, Bedankt!!!
We kunnen niet zonder.


1 opmerking:

  1. Mooi dat Marnix 3 is geworden. En elk sprankje positiviteit is meegenomen.

    BeantwoordenVerwijderen